Pedicure / Niveau 3

Beroepsmogelijkheden

Tijdens de opleiding voetverzorging leert de aankomende voetverzorger/ pedicure om de voet in optimale conditie te brengen en houden. Tot de werkzaamheden van de voetverzorger behoren o.a. het verwijderen van likdoorns en eelt, het knippen en frezen van de nagels, het behandelen van nagel- en huidaandoeningen evenals het masseren van de voeten. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de laatste hygiënerichtlijnen. Het geven van adviezen ter verbetering of voorkoming van voetproblemen behoren ook tot de taak van de voetverzorger. Wanneer u het diploma voetverzorging behaald heeft, kunt u o.a. een eigen praktijk starten of ambulant werken d.w.z. bij klanten aan huis behandelingen uitvoeren. U kunt ook gaan samenwerken met bejaarden- of verzorgingstehuizen, gespecialiseerde schoenenzaken, beautysalons of saunacomplexen.

Vooropleiding

De opleiding voetverzorging is een opleiding op MBO niveau, waarvoor een Mavo, VMBO-TL of gelijkwaardig niveau gewenst is. Ook is voor ons van belang of u over voldoende tijd, motivatie en inzet beschikt.

Studietijd

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week. Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Duur en aanvang opleiding

De opleiding voetverzorging is een 1-jarige dagopleidingen wordt gegeven op maandag van 9.30 tot 16.00 uur. De opleiding start op maandag 18 september 2023.

Stage en modellen

Wanneer de cursist de verschillende praktijkonderdelen redelijk beheerst, mag zij/hij met modellen werken. De cursist zal zelf moeten zorgen voor voldoende modellen. Tevens zal de school voor een klantenbestand zorgen.

Inhoud opleiding

Het studieprogramma bevat zowel theorie- als praktijkonderdelenen en bestaat uit 4 theorietoetsen, 1 portfolio-assessment en 1 proeve van bekwaamheid.

Theorie toetsing:

•  Algemene Anatomie en Fysiologie

  Specifieke Anatomie en Pathologie

  Orthopedie en Theorie van de praktijk

  Casustoets Pedicure

Portfolio assessment

Onderneming starten

 Proeve van bekwaamheid

  • Proeve basisbehandeling
  • Criteriumgericht interview

Examens en diploma

Om in het bezit te komen van het Branchediploma Pedicure op MBO 3 niveau dient u de voorgaande deelkwalificaties te behalen.

Studiekosten en examengeld

Inschrijfgeld € 75,-
Lesgeld ( 1 termijn van € 400,- en 10 termijnen van € 200,- ) € 2400,-
Materialen en vakkleding € 595,-
Boeken € 295,-
Examengeld +/- € 780,-
Registratie diploma € 35,-

Betalingsregeling

Bij inschrijving:
inschrijfgeld € 75,-
1e termijn lesgeld € 400,-

Vanaf 1 september 2023 betaalt u 10 maandelijkse termijnen van € 200,-

De kosten voor materialen, boeken en vakkleding ad € 890,- dient u voor 1 september 2023 over te maken.

Binnen 2 maanden na de start van de opleiding, dient u zelf een pedicurenmotor aan te schaffen.

De docenten zullen u hierbij adviseren. De aanschaf van de pedicuremotor heeft als voordeel, dat u ook thuis kunt gaan oefenen.

Op deze manier kunt u binnen zeer korte tijd uw studiekosten terugverdienen.

Daarna hoeft u geen grote investering meer te doen als u uw eigen praktijk wilt gaan starten.