MBO opleiding schoonheidsspecialiste

De MBO opleiding schoonheidsspecialiste

Wanneer jij klaar bent met je opleiding op MAVO niveau of VMBO-tl sta je voor een beroepskeuze. Wanneer jouw passie ligt bij schoonheidsverzorging kan je daar je beroep van maken. Je volgt in dat geval een opleiding mbo schoonheidsspecialiste. Je leert op allround basis gedurende twee jaar alle kneepjes van het beroep van schoonheidsspecialiste. Daarnaast doe je tijdens deze studie veel praktijk ervaring op, waardoor jij gelijk na het behalen van jouw – officieel erkende – diploma direct als zelfstandig schoonheidsspecialiste aan de slag kan.

Maak van jouw passie je beroep

Waarschijnlijk droom jij van een carrière in de modellenwereld. En dan bedoel jij niet het lopen op de catwalk, maar het mooi opmaken van die modellen. Jouw passie is het zo mooi mogelijk stylen van kapsels; jij wil de wereld een beetje mooier maken. Speciaal voor jou is er de opleiding hairstyling en visagie. Met deze opleiding leer jij alles wat je moet weten om als freelance hairstylist en visagiste aan de slag te kunnen. Je leert in de schoolbanken en tegelijkertijd doe je een schat aan praktijkervaring op. Jouw droombaan ligt binnen handbereik met de opleiding hairstyling en visagie van Dermé.

Een opleiding tot medische pedicure

Je voeten hebben een boel te verduren, want je staat er tenslotte de hele dag op. Voor veel van ons zijn gezonde voeten heel natuurlijk, maar er zijn veel situaties denkbaar waar je klanten tegenkomt voor wie gezonde voeten helemaal niet zo natuurlijk zijn. Jij wil die klanten helpen om zich goed te voelen, want een goede voetfunctie zorgt ervoor dat jouw klanten stevig in hun schoenen staan. Met de opleiding medische pedicure VDAB zorg jij ervoor dat je naast de normale pedicure vaardigheden ook bijvoorbeeld protheses, zoals nagelprothese en inlegzolen kan aanmeten. De medische pedicure zit bij veel zorgverzekeraars in het zorgpakket.

Jouw klanten op hun best van top tot teen

Wanneer jij een opleiding volgt tot schoonheidsspecialiste leer je uiteraard alle kneepjes van het vak. Je leert hoe je de huid van je klantenkring kan verzorgen en je leert welke adviezen je aan jouw klanten mee naar huis kan geven zodat ze er elke dag op hun best uitzien. Wanneer zo’n klant dan klaar is met de huidverzorging wil jij natuurlijk dat zo’n klant zich geweldig voelt. Het is daarom mogelijk om naast je opleiding tot schoonheidsspecialiste versneld het diploma hairstyling te behalen. Zo vertrekken jouw klanten weer naar huis terwijl ze er op hun best uitzien. Het zal jou als schoonheidsspecialiste extra klanten opleveren, en je klanten zullen jou extra waarderen.

Comments are closed.