Een opleiding voor voetverzorging

Een opleiding voor voetverzorging

Wie wil werken in de voetverzorging, beter bekend als de pedicure, mag niet zomaar aan de slag gaan zonder opleiding. Je voeten zijn immers kwetsbaar en je moet op de hoogte zijn van de materialen die je moet gebruiken bij je werk als pedicure. Onder voetverzorging kan je uiteraard verstaan het verwijderen van eelt en likdoorns, maar ook de medische kant van voetverzorging is een optioneel gedeelte van de opleiding voetverzorging. Tijdens deze studie leer je hoe je de risico-voet en de diabetesvoet moet verzorgen. Met een dergelijk dankbaar beroep draagt je klantenkring jou op handen.

Op afstand leren voor hairstylist

Wanneer je al werkzaam bent als schoonheidsspecialist of visagist, maar daarnaast jouw klantenkring echt op hun allermooist wil laten stralen kan je via het CVA de opleiding hairstyling doen. Op deze manier kan jij vanuit je eigen praktijk via thuisstudiemateriaal van het Centrum Voor Afstandsonderwijs de studie hairstyling doen. Op deze manier kan jij je praktijk als schoonheidsspecialiste of visagiste uitbreiden op een eenvoudige manier. Je leert via een studie die is geschreven door professionele hairstylistes de kneepjes van het vak, en na afloop van je studie leg jij op een examenlocatie je examen af.

Gespecialiseerd voetverzorger worden

Voetverzorger word je niet zomaar. Voordat jij iemands voeten daadwerkelijk onder handen gaat nemen zal je eerst een studie moeten afronden. Zo’n studie voor gespecialiseerd voetverzorger kan je gemakkelijk doen via de gespecialiseerd voetverzorger avondschool. Op deze manier kan jij overdag doorgaan met je bezigheden terwijl je in de avonduren leert voor het vak van gespecialiseerd pedicure. Je leert tijdens deze studie de gespecialiseerde technieken, waar onder andere anti-druktechnieken en orthesetechnieken onder vallen. Houd er altijd rekening mee dat je opleiding in de avonduren is, maar dat je ook overdag een aantal uren praktijkopleiding zal moeten doen.

Comments are closed.